700246.jpg
Parina kolmena kesänä on rakennettu "Liljanmaata" (tämä kuva on viime kesältä)

1573598.jpg
Viime kesänä valmistui "silmittelypaikka" kukkamaan eteen ja vielä etualalle mustille viinimarjoille maa, johon laitoin välipaikkoihin erilaisia jaloangervoja ja vähän jotain muuta pientä.

1573609.jpg
Nyt on kukkamaa reunustettu yläpuolelta kokonaan kivillä ja yleisilme siistiytyi huomattavasti.

1573599.jpg
Ja tässä tämän kesän lisäys maahan. Tein kaarevat kukkapenkit mäntyjen väliin ja istutin kauemmas puolikuun muotoon sinikuunliljaa ja etureunaan kirjokuunliljaa jokaiseen väliin. Lidlistä tein todellisen riskiostoksen ja ostin keltaisia ja vaaleanpunaisia ruusuja hintaan 99s/kpl :) Juuret olivat kyllä tosi heikossa kunnossa. Saa nähdä kuinka monessa ruusussa on lopulta henki 20:stä.
Aion vielä istuttaa pioneita näihin penkkeihin syksymmällä.
Mäntyjen juurella kasvaa köynnöshortensioita. Toivon että ne lopultakin pääsevät kasvuvauhtiin kun saivat hyvät mullat juurillensa.

1573596.jpg

Ja laitanpa vielä tämänkin esille. Tämä yksinäinen köynnöshortensia on sinnitellyt hengissä monta vuotta kuumassa ja kuivassa paikassa. Nyt "kivitin" tämänkin juuren, että sain kunnolla multaa pysymään paikallaan. Hortensian juurelle istutin Turkestanin maksaruohoa, jolla on kauniin sinivihreät vahapintaiset lehdet ja ruusunpunaiset kukat.

Olisikohan kukkapenkkejä nyt lopultakin tarpeeksi. Seuraavaksi nimittäin pitänee mennä naapurin puolelle. Meillä on todella kivat naapurit, joten uskon että heillä ei olisi kauheasti sitä vastaan :)