830933.jpg

Muovijuttuja, joita en puutarhassa suosi. En sit ollenkaan. Joku fläkkikin sil on mahas, mut olkoon. Fläkit on elämää ;)
Tämän laiskanpulskean sammakon löysin puutarhavajasta joku aika sitten sitä siivotessani. Olin onnellisesti unohtanut sen olemassaolon kahdeksi kesäksi kokonaan. Sain tämän Kanadan-tuliaisina poikani nettikaverilta Shallyniltä joka vietti Suomeen tutustuen pari viikkoa. Ajattelin, että kaikkea sitä pitää kantaa mukanaan Kanadasta asti, mutta sitten tuli mieleeni, että ajatus se varmasti on tärkein asia ollut tätä valittaessa.
Ja tosiaan, niinhän puutarhurin pitääkin ajatella. Ei kannata huolehtia, vaan olla onnellinen puutarhassaan. Ihan itsekseen, omine ajatuksineen. Session jälkeen sieltä poistuu pää kirkkaana - toivottavasti :)
Tämä kesä on ollut hyvä. Toivottavasti ensi kesä on edes lähes yhtä hyvä.

Blogipäivitykset harventuvat, koska kukkimattomia kasveja ei ole enää kovin montaa. Pitää sitten talvella tehdä luetteloa kasveista, joita nyt olen kuvannut ja nimennyt tänne. Kevätkasvit jäivät kokonaan kuvaamatta, kun hiffasin tämän jutun vasta tulppaanienkin kukittua. Niitäkin on tietysti "muutama" lajike kasvamassa. Mutta niistä sitten lisää keväällä.

Ja vinkki: Sammakon sivuilla on Lewisiaa. Se tykkää etteivät helmat lillu märässä mullassa. Lecasora on osoittautunut hyväksi sille ja keväiset lewisia-menetykset on minimoitu.