Kasvikirjoissa muistetaan aina mainita Mooseksen palavan pensaan yhteydessä: "Aurinkoisella säällä kasvista haihtuu runsaasti eteerisiä yhdisteitä ja sen kosketteleminen voi aiheuttaa ihottumaa". Se on muuten vanha rohtokasvi, jolla on hoidettu mm. naistentauteja. Nykyisin sitä käytetään hajuvesiteollisuuden raaka-aineena.
.. ja viimeisenä lukee: "Koko kasvi on myrkyllinen". ..

763946.jpg

Punaisen Mooseksen hedelmät.

763947.jpg

Ja tässä valkoisen kukan hedelmät.

No pitäisihän se jo noista hedelmistä nähdä, että kipiää saattaa tehdä jos osuma tulee. Eläin tietysti ymmärtäisi varoa, mutta ei blondi.
Lauantaina, eikä ollut edes aurinkoinen keli, ruoppasin kukkamaita ja otin sisäkurvin liian läheltä tuon punaisen kohdatessani. Vähän raapsaisi, mutta ei sen ihmeempää. Siitä en sen tarkempaa havaintoa tehnyt, jotta osuinko kukkiin vai lehtiin. Johonkin osaan kasvia kuitenkin.
Ei sunnuntainakaan vielä mitään erikoista, mutta ans olla kun eilinen aamu koitti. Olkapää oli kuin nokkosilla hakattu ja muutamasta kohtaa iho on mennyt suorastaan rikki. Aloe vera-geelillä olen sitä hoidellut ja sillä se rauhoittuu hetkeksi.

Muutama vuosi sitten rohtoraunioyrtti teki saman tempun kun olin huolimaton. Kesti melkoisen tovin ennenkuin sen lähestymisvammat paranivat. Tässä voi mennä vähän enemmänkin aikaa.

Kannattaa siis ottaa nuo varoitukset todesta. Minäkin muistan ens kerralla.