1653739.jpg
Matalana ja

1653748.jpg

ja korkeana (korkeusero 15-20  cm) versiona. Kasvaa minulla todella kuivassa ja aurinkoisessa paikassa. Näiltä lammikon reunalla kasvavilta vievät viimeisetkin kosteuden pisarat sireeenit, jotka ulottavat imujuurensa tähän kukkapenkkiin.

Huomenna tulee vuosi kuluneeksi siitä kun aloitin puutarhablogini. Äkkiä se aika menee kun on kiinnostavaa tekemistä :)
Olen kirjoitellut nimien perään noita latinankielisiä nimiä, koska tarkoitukseni on jossain vaiheessa tehdä kasviluetteloa puutarhan kasveista. Nyt alkavat pikkuhiljaa kaikki kasvit olla saaneet vieraskieliset nimensäkin, enkä näistä vanhoista niitä enää laita.

Mary kyseli vinkkejä eli lähinnä kuvia kasvien sijoittelusta jne. Erikoisen hyvä en tässä jutussa ole, koska kuten jo tuolla esittelytekstissäni lukee, niin kaikki on tässä puutarhassa vähän sekaisin :) Tuntuu että aina silloin tällöin jokin kasvi löytää oikean paikkansa, kuten esim. särkyneet sydämet kuivassa paikassa mäntyjen alla sulassa sovussa rohtosuopayrttien, illakoiden ja kurjenpolvien kanssa. Kategoriaan "maisemakuvat" olen kuvannut vähän isompia alueita. Ehkäpä otan vastaisuudessa enemmän näitä kuvia.

Joku on kertonut kasveillaan olevan ilmajuuret siitä syystä, että hän vaihtelee niiden paikkoja jatkuvasti. Kyllähän minäkin niitä vaihtelen, mutta harvemmin kuitenkin. Suoritan "keräilyeriä" ja siirtelen samoja lajeja samoihin paikkoihin ryhmiksi.
En ole asetellut kukkia sävyittäin enkä lajeittain, vaan siten miten silmääni miellyttää. Onhan näistä kasvien sijoitteluista paljon kirjoja kirjoiteltu ja varmasti hyväksi havaittu, mutta minä istuttelen miltä tuntuu ;)