844153.jpg

Tämän luulin kadottaneeni vuosia sitten. Istutin useita klematiksia neljä vuotta sitten ja tämä ei maasta noussut toisena vuonna. Sitä ei ole sen koomin paikalla näkynyt. Annoin paikan täyttyä rohtosuopayrteistä ja tänään ihmettelin, jotta mitä sinistä tuolta näkyy. Ei pitäisi olla mitään sinistä. Niin vaan oli ja säilössä olleista nimilapuista kaivoin esille loistokärhö "Star on Indian" tiedot. Kuvan mukaan tämän kuitenkin pitäisi olla tumman punaisen ja tässä on vain vivahdus punaista noissa keskisuonissa. ?? Olen vähän ymmälläni valehteleeko nimilappuni, vai olenko hukannut oikean lapun jonnekin.

Toinen vaihtoehto on jalokärhö "Blue Angel". Kuvan mukaan se on kyllä vaaleamman sininen.
Ta sit joku kolmas, josta mulla ei ole hajuakaan. Kaikki nimilaput kyllä pitäisi olla tallessa.
Huh, huh. Ota näistä jälkikäteen sitten selvää.

Edit 27.8.2007: Ei tämä ollutkaan sitten mikään eksoottinen lajike. Kolorofyllistä tuli tunnistus, että tämä on "Jackmannii" -lajike. Käsittääkseni yksi yleisimmistä kärhöistä. Väritys vaan ei ollut ihan tavallinen sininen, jota olen kuvissa nähnyt.

Muutenkin klematikset ovat yllättäneet. Keväällä siirsin niitä uuteen paikkaan ja olen niiltä jäljiltä myöhäissyntyisinä löytänyt vielä kolme, joiden olemassaoloa en ole huomannutkaan ennen kuin nyt kun ne kurottavat ylös muiden kasvien seasta. Isosta puutarhasta on tällainenkin ilo, kun ei pysty tarkkailemaan jokaista kasvia koko ajan.
Ensi keväänä kyllä muistan kaivaa kaikki ylös ja keskittää.

Muutenkin olen jo suunnitellut ensi kesää. Kukkamaat tuntuvat taas olevan vähissä, mutta jo kolme kukkamaata sitten sanoin, että nyt riittää. Saas nähä miten ensi keväänä käy. Mitä visioita talven aikana tulee.