Kauan odotettu  pihapatsas Lilja - kuten hänet nimitin - saapui myöhään eilen illalla. Syntypaikka Antique  Garden Art  on sama kuin Helenalla, joten olisivatkohan jotain sukua? Lilja on suihkulähdepatsas ja molemmissa kannuissa on vesiliitäntä. Vesiaiheita on puutarhassa nyt jo kuitenkin ennestään kolme, niin mielestämme Liljan kannut saavat olla tyhjinä ;) Jotain kohtuutta edes jossain.
Sijoituspaikka on puutarhan yläosassa, josta on hyvä näkyvyys koko plantaasille. Siis "silmittelypaikkani" vieressä. Laitan kuvan myös tästä pari viikkoa vanhasta uudesta kiveyksestä, vaikka ympäristö ei vielä parhaimmillaan olekaan. Parempia kuvia sitten myöhemmin.

662274.jpg

Nimi on annettu ihan käytännöllisyyssyistä. Kukkamaita kun alkaa jo olemaan useampia, niin helpottaa kun kukkamaalla on nimi, kun näistä kumminkin keskustellaan. Tästä tuli nyt sitten Liljanmaa, mikä kuullostaa mukavammalta kuin silmittely- tai tähystyspaikka.

662276.jpg

Punaista ja harmaata nupukiveä kantattuna kukkamailla.
Käpysato on runsas.

662280.jpg

Ja tässä eilen valmistunut viimeinen. Tämä kiertää kahdelta sivulta kukkamaan, joka ympäröi vanhinta lammikkoa, jossa poika pissailee yhdessä kulmassa.
Vielä jäi kiviä, joten homma jatkuu ensi kesänä :)

662277.jpg

Lilium Martagon, punainen varjolilja

668923.jpg

Oranssikeltano. Jossain päin tämä kasvaa luonnonvaraisenakin. Meilläpäin luonnonvaraisena kasvaa vain keltainen versio tästä.